Velkommen til min side om slægten.

   

 

 

 

 

 

Anetavler

Skifteprotokoller

Fæsteprotokoller

Fogedprotokoller

Tragedien i Hugget

 

 

 

 

 

 I de sidste år har jeg brugt en stor del af min tid på at forske i slægtens historie.  Det er en spændende beskæftigelse, som hele tiden byder på nye udfordringer - når man har fundet en brik, mangler der altid en ny, som man så må gå på jagt efter.

En ting er at  sidde og pusle alene - en anden er at dele oplysninger og oplevelser med andre.  Jeg har derfor lagt anetavlen og andet materiale ud på nettet, så familie og andre som interesserer sig for samme grene af familierne kan få adgang til det. Jeg håber også at få kontakt til andre med henblik på at udveksle oplysninger, fotos og evt. dokumenter.

Anetavlen  indeholder oplysninger om familierne Munkstrup, Hømlund (mine forældre), og familierne Kragh og Hydeskov (mine svigerforældre).
Oplysningerne er dels tastet ind efter min fars efterladte materiale og dels indhentet af mig selv.

Obs. Oplysninger om nulevende personer er ikke tilgængelige (jf. persondataloven).
Anetavlen er dannet i slægtsprogrammet Legacy.

Skifte-, fæste-, fogedprotokoller mv. indeholder dokumenter, som jeg har fundet og tydet i forbindelse med min slægtsforskning.

Tragedien i Hugget Skovfogedhus er en del af min 4 x tipoldefar (på min mormor Anna Hømlunds side) Rasmus Hansens familie historie.
Obs. Ny opdateret udgave er lagt ind 21.2.2011 - hav tålmodighed, det kan tage et par minutter at åbne det.
Jeg kom på sporet af begivenhederne i Hugget Skovfogedhus pga. præstens oplysninger om dødsårsager i kirkebogen for Ore Sogn, Skovby Herred, Odense Amt 1840-1861. Oplysningerne om min 3 x tipoldemor og mine 2 x tipoldeforældres død, vakte min nysgerrighed.
Min 3 x tipoldemor døde som 63 årig den 13. januar 1845 af ”Rørelse” (slagtilfælde).
På hendes begravelsesdag den 19. januar 1845 dør hendes 33-årige svigerdatter, min 2 x tipoldemor, af ”Opstipation”.
Min 2 x tip oldefar dør 31 år gammel den 27. december 1845. Dødsårsag: “Skudt sig selv” , han blev “Efter Amtsresolution begravet i stilhed uden Jordpaakastelse”.
Jeg begyndte at grave i begivenhederne og fandt fogedprotokoller m.v. Nye spørgsmål dukkede op: Hvad blev der af de 5 efterladte børn? De var mellem 9 og 1 år gamle.
Hvad blev der af min 3 x tipoldefar? Hvordan endte han som skovfoged? Hvor var han, før han kom til Hugget i 1826.
Resultatet af mine undersøgelser er lagt ind her som et pdf-dokument på 61 sider.

Den 29. oktober 1846 blev der afholdt auktion over indboet i Hugget Skovfogedhus. Kataloget på 31 sider er lagt ind som et pdf-dokument.

Bendette Hydeskov, februar 2011

 

 

 

Auktionskatalog

 

Retur til bendette.dk

  Opdateret 15-12-2013